След първата си победа от над година срещу тенисист от първите 20 на световната ранглиста, Григор Димитров се чувства зареден и готов за следващите предизвикателства в "Ролан Гарос". Българинът надви Марин Чилич във втория кръг в Париж с 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3 след 4.30 часа игра и си гарантира среща със Стан Вавринка.

Бившият №3 обясни, че в момента е на етап, при който се наслаждава на всеки мач и се нуждае от победи.

"Оценявам всички тези моменти. Не се интересувам точно срещу кого играя, защото ми трябват победи. Мачът беше от изключително значение за мен", каза Димитров.

В последните турнири, в които участваше Димитров неизменно отпадаше в първи кръг. За последно той победи двама поредин съперници на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, когато стигна до осминафинал.

"Имах проблеми с рамото в последните два-три месеца. Така че сега се чувствам страхотно и съм развълнуван, от това, което ми предстои".

Димитров обясни и как работи с Андре Агаси, който не беше на трибуните и в двата му мача. "Той е важна част от екипа ми сега. Опитваме се да си правим график за време, когато можем да работим заедно. Говорим много за тенис и съм много щастлив да го имам в своя ъгъл".

Българинът оцени мача с Чилич като изключителен и го нарече "един от най-великите, които съм играл в последно време". Той изрази уважението си към хърватина, че е вдигал постоянно нивото на играта си и така е принуждавал и него да дава най-доброто от себе си.

"Мачът ми с Чилич безспорно е един от най-великите, който съм правил в последно време. Той постоянно вдигаше нивото си и така караше и мен да давам най-доброто от себе си. Чувствам краката си прекрасно, сигурен съм, че ще бъда готов за следващия си мач", добави Димитров и обясни, че рамото още го притеснява.

Следващият му мач е в петък срещу Стан Вавринка, който е шампион от 2015 г. Българинът, който никога не е преодолявал третия кръг, има четири победи от осем срещи с Вавринка.

Дневник