Ферари" и "Мерцедес" са се съгласили да участват във втория сезон на документалната поредица на "Нетфликс" за Формула 1. Това твърди радио "Монте Карло", позовавайки се на източници от падока. Двата водещи отбора в спорта отхвърлиха поканата за участие през миналата година.

Платформата за стрийминг услуги излъчи поредица от 10 епизода за битката през сезон 2018, която беше озаглавена "Карай, за да оцелееш". Тя предизвика голям интерес, но след отказа на "Ферари" и "Мерцедес" акцентът беше поставен върху другите отбори.

Причината беше, че Скудерията и "Сребърните стрели" искаха да участват под други условия, но продуцентите от "Нетфликс" отказаха.

Година по-късно двата тима са променили решението си и са изявили желание. Новината е разпространена само седмици след като директорът на "Ферари" Матиа Биното загатна, че тимът има интерес.

Един от директорите във Формула 1 Шон Братчис разкри, че от "Нетфликс" вече са започнали да снимат за втория сезон на поредицата и такъв ще има.

От началото на годината във Формула 1 "Мерцедес" доминира и намали интригата в шампионата. "Сребърните стрели" спечелиха всички шест старта (четири с Люис Хамилтън и два с Валтери Ботас), като само в последното състезание в Гран при на Монако не успяха да запишат двойна победа.

Следващият старт във Формула 1 е Гран при на Канада на 9 юни.

Дневник