"Реал" (Мадрид) се нуждае от 300 милиона евро, за да финансира подсилването на отбора си и опита за завръщане в битката за трофеите. Според испанското издание "Ас" клубът от Мадрид ще опита да си осигури сумата чрез продажба на осем играчи по време на летния трансферен прозорец.

Голяма част от средствата трябва да дойдат от раздяла с Гарет Бейл. В момента уелсецът е оценяван на 70 милиона евро, след като преди шест години беше купен за 101 милиона евро в рекордна сделка. Сред ненужните са още Хамес Родригес и Матео Ковачич, чиито цени са съответно 60 и 50 милиона евро. Родригес играе под наем в "Байерн" (Мюнхен), докато Ковачич е преотстъпен на "Челси".

Останалите ненужни в тима на Зинедин Зидан са Маркос Йоренте, Дани Себайос, Мариано Диас, Борха Майорал и вратарят Кейлор Навас.

В последните сезони клубът опитва да продава футболисти за близки суми до тези на входящите трансфери. През миналия сезон "Реал" купи играчи за 162 милиона и продаде общо за 133, като голяма част от тях бяха получени след трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус". 

"Реал" е свързван с привличането на Еден Азар от "Челси". Белгиецът вече заяви, че почти сигурно напуска настояшия си клуб. Белите имат интерес и към Килиан Мбапе от ПСЖ.

Неясен е стаутът на капитана на "Реал" Серхио Рамос. Той е в конфликт с президента Флорентино Перес, като испанската преса твърди, че защитникът е поискал да бъде продаден. Рамос играе за "Реал" от 2005 г. и е пети във вечната ранглиста по мачове.

Дневник