"Левски" представя новия си треньор Петър Хубчев, който застава начело с договор за две години. Той водеше националния отбор в продължение на две години и осем месеца.

"Знаем къде сме дошли, или поне аз знам. Знам за напрежението. Знам и какво трябва да направим. Ще се опитаме според нашите виждания да го направим. Ръководството е запознато с нашите виждания за работата и са ги приели", заяви Хубчев.

"Няма да се кланяме на тоя или оня, за да угодим на третия или петия", посочи треньорът.

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев каза, че е удовлетворен от назначението на Хубчев. Според него новият треньор и екипът му могат да отговорят на очакванията. "Знаят колко труден път ги чака и знаят как да го извървят, за да се върне "Левски" там, където му е мястото не само като отбор, а като клуб".

"Защо се налагаше да отричаме до последно, мисля, че е ясно на всички", посочи Колев. По думите му първите разговори с Хубчев са били преди мачовете на националния отбор в края на март.

Той добави, че е работил усилено, за да подкрепи предишния треньор Георги Дерменджиев.

Това е третата треньорска смяна в "Левски" в рамките на година. Сините започнаха сeзона при Делио Роси, след това дойде Славиша Стоянович, който през зимата беше сменен от Георги Дерменджиев.

Още в края на март се появи информация, че Хубчев напуска националния отбор, за да поеме "Левски". Това се случи дни преди мача между България с Косово от европейските квалификации. Новината беше определена като опит за "саботаж" и "нож в гърба". Тогава изпълнителният директор на сините Павел Колев заяви, че информацията е "абсолютна спекулация". Впоследствие Хубчев подаде молба за раздяла с националния отбор, а Георги Дерменджиев беше уволнен от поста си в "Левски".

Хубчев е бивш футболист на "Левски", като играе за тима в периода 1989-1994 г. Има 163 мача и седем гола за сините във всички турнири.

Повече четете в Днвеник