Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, беше екстрадирана в България, съобщава "Нова телевизия". Тя беше в арест в Испания, докато местните власти очакваха допълнителни документи за обвиненията срещу нея в България.

В началото на месеца от Испания беше върнат и самият Ветко Арабаджиев. Сега той е в ареста по няколко обвинения.

Специализираната акция срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви беше проведена от специализираната прокуратура и ГДБОП в края на август миналата година, когато бяха претърсени хотел "Маринела" и офиси на фирми.

Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев. След като прекара 7 месеца в ареста, той бе освободен под парична гаранция от половин милион лева.

Родителите му бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол по обвинения за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани на 7 март в къщата на българина Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, в курортно градче близо до Барселона. Домакинът им също беше арестуван по искане на Швейцария, но впоследствие освободен. Ден по-късно Семерджиев отново беше задържан, но по искане на българските власти по обвинение за това, че е помогнал на Арабаджиеви да се укрият.

Дневник