Изпълнителният директор и съдружник в "Нетинфо" Христо Христов обяви във видео за "Свободна Европа, че е излязъл с острата си позиция за случващото се в новинарския отдел на компанията, заради натиск. Той обяснява, че е решил да не мълчи, за да не е присъедини към "известните лица", напуснали журналистика, без да кажат и дума. "Аз си казах, че когато утре ме освободят реално ще е поредният случая който изчезва", казва Христов.

Сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз" са част от сделката, при която фирма на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи "Нова броудкастинг груп". Все още обаче не е завършена сделката, свързана с придобиването от тях на останалите 30% от "Нетинфо" (в която е дигиталното портфолио на "Нова"). Те са притежавани от Христо Христов и Радосвет Радев (собственик на "Дарик радио").

Вчера стана ясно, че двама от основните продуценти на новините в "Нова тв" Цветомир Семов и Диана Димова са напуснали. В началото на май за директор на новините беше назначена Миляна Велева, която е била на тази позиция в Канал 3 (свързван с Делян Пеевски) и в ТВ7, финансирана от фалиралата КТБ, но е известна и като спортен журналист.

Дни след това от "Нова тв" бяха освободени Силва Зурлева, която работи за медиата над 20 години и беше в борда на директорите дълги години, а след това беше уволнена и назначената неотдавна да отговаря за стратегическото развитие на новините - Виктория Бехар.

Дневник