Празник за децата в навечерието на 1 юни организираха в Центъра за ранно детско развитие. Хлапетата рисуваха, танцуваха, всяко си направи хвърчило, а отпечатъци от детски ръчички допълниха рисунка с усмихнато слънце.

Гости на празника бяха заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности на община Шумен д-р Светлана Маркова и Свилена Евлогиева, която е част от екипа подготвил проекта, по който развива дейността си Центъра за ранно детско развитие.

Д-р Светлана Маркова пожела на децата и техните родители здраве и много усмивки и изрази надежда, че Центърът ще продължи да работи и през следващите години и специалистите в него ще помогнат на още деца да развият способностите си.

За три години от съществуването си през Центъра са преминали над 200 деца. В момента 95 деца посещават занятията при рехабилитатор, кинезитерапевт, психолог, логопеди и специални педагози. Процедурите са безплатни за родителите, а целият екип помага на семействата да се справят с трудностите в отглеждането на децата. 

ШУМ.БГ