Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази изненадата си от коментарите за него, направени от Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс и бивша американска актриса, когато е избран за държавен глава през 2016 г.

Тръмп казал за Маркъл „не знаех, че е злобна”, след като му казали, че тя го е наричала „женомразец”

и „човек, който причинява разделение” в обществото.

Въпреки това, малко по-късно президентът отправи и редица похвали към Меган Маркъл, която наскоро стана майка на момченце, казвайки че тя ще бъде „много добра американска принцеса” и че се надява да бъде „успешна” в тази си роля.

Любезните му думи към херцогинята са отклонение от обичайното му отношение към критиците му и той изглежда склонен да подмине коментарите ѝ, казани в интервю през 2016 г. Освен това Тръмп каза, че се „надява, да е добре”, след като роди сина си Арчи преди няколко седмици.

Държавният глава на САЩ заяви още, че нямал представа, че Маркъл няма да присъства по време на срещите му с членове на английското кралско семейство, сред които кралицата, принц Чарлз и принц Хари.

Официално Меган ще пропусне посещението на Тръмп, тъй като е в отпуск по майчинство, но източници твърдят, че отсъствието ѝ е, за да се избегне евентуално неловко противоречие с президента.

Vesti.bg