„Волов“ загуби последния мач за сезона  във футболната Трета лига на североизток и остана последен в класирането. На ст. „П. Волов“ шуменци загубиха с 1:5 от „Локомотив“ Русе. В същото време другият отбор застрашен от изпадане „Бенковски“ Бяла спечели у дома срещу „Кубрат“ с 2:0 и изпревари „Волов“ в класирането.

Въпросителната кой отбор ще изпадне остана за последния кръг в групата, след като в 31-ия кръг на първенството „Бенковски“ Бяла спечели изненадващо срещу „Локомотив“ Русе, а „Волов“ загуби след гол в 98-ата минута като гост на „Устрем“ в Дончево. Така и „Волов“ и „Бенковски“ трябваше да търсят победата днес.

В мача срещу „Локомотив“ Русе шуменският отбор бе без седем от титулярите си (някои наказани, други, празнуващи завършването на средното си образование). Така в решителния мач за оцеляване в групата в игра влязоха голяма част от юношите младша възраст на клуба.

Двубоят започна с накъсване на играта от страна на футболистите на „Локомотив“. По този начин те наложиха свой стил на игра и резултатът от това не закъсня. В 12-ата минута Станимир Ангелов от гостите стреля със задна ножица, но младият вратар на домакините Янислав Желязков отрази удара. Последва натиск на „Локомотив“ и между 15-тата и 18-ата минута те изпълниха четири последователни корнера. При последния от тях в 18-ата минута Радомир Хараланов отбеляза за 0:1. Щабът на домакините имаше претенции към съдиите при това попадение. Според шуменци преди удара е имало игра с ръка, но съдийската тройка (рефери от Силистра) зачетоха гола. 

В 32-ата минута отново от ъглов удар „Локомотив“ удвои. Автор на попадението бе Станимир Ангелов. В последната минута на полувремето гостите от Русе поведоха с 3:0. Мерт Хасан отправи удар с глава, който вратарят на „Волов“ отрази, но при добавката Денис Неджмиев бе точен.

През второто полувреме шуменци заиграха по-смело в атака, но и оголиха зоната пред вратата си. Така в 63-ата минута Станимир Ангелов увеличи преднината на „Локомотив“ на 4:0.

В 78-ата минута „Волов“ вкара гол в този мач. След изстрел отдалеч Сейхан Ахмед бе точен за 1:4. Минута по-късно обаче Денис Неджмиев вкара нов гол за „Локомотив“ за крайното 1:5.

Според наредбите на БФС последният отбор в класирането за сезона изпада от групата. Дали това ще стане обаче ще е ясно в началото на новия футболен сезон. Групата на североизток е с малко отбори, а има вероятност и някои от сегашните да се откажат от участие за сезон 2019/2020. Ако няма и много желаещи да попълнят групата „Волов“ може и да остане в Трета лига.

ШУМ.БГ