Григор Димитров смята, че е трябвало да победи Стан Вавринка с 3:0, а не да напуска "Ролан Гарос" след загуба в три сета с три тайбрека. След срещата си с швейцареца, която се игра в рамките на два дни, бившият №3 в света открои и положителните неща.

"Не знам какво да кажа. Имах шансове, но имам чувството, че всичко бе срещу мен в последните два дни. Като цяло и той (Вавринка) игра един от най-добрите си мачове. Говорихме си с него сега в съблекалнята, ако продължи да играе в същия дух не знам кой би го спрял", каза Димитров.

Според българина той се чувства добре физически и психически. Рамото, което създаваше проблеми на Димитров от началото на сезона също е добре.

"Физически съм добре. Психически съм добре. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред", добави Димитров пред "Нова телевизия".

За трета поредна година и общо за четвърти път Димитров отпада в третия кръг на "Ролан Гарос". В девет участия в Париж той така и не успява да премине тази фаза.

"Не ми е приятно в момента, не крия. Няма смисъл да лъжа. Трябваше да е 3:0 за мен, ако трябва да погледнем реално нещата, но тенисът е такъв, че когато имаш двама добри играчи и една-две точки имат роля. Сега беше точно така. Скъсах ракета по време на тайбрека. Контролирах нещата, които мога да контролирам. За останалото нямаше какво друго да направя", добави Димитров.

"Вече 10 години съм в световния тур, а в този период минаваше през различни неща, не само в играта, но и в живота. Последните месеци са толкова красиви бих казал. Изцяло, на корта и извън корта. Опитвам се да насладя и извън корта, когато съм по-щастлив извън корта и намирам правилните неща, и правилните моменти, това ме кара да се чувствам още по-добре на корта".

Дневник