Звездата на "Пари сен жермен" Неймар е обвинен в изнасилване, съобщи Би Би Си. Според информацията жена с неразкрита самоличност е внесла жалба в полицията в Сао Пауло, в която твърди, че е била жертва на сексуално посегателство от бразилския футболист в хотел в Париж.

В обяснението си въпросната жена съобщава, че се запознала с Неймар в социалната мрежа "Инстаграм", като са се разбрали да се срещнат в Париж. Впоследствие 27-годишният футболист й е купил самолетен билет от Бразилия до Франция и е направил резервация в хотел Sofitel Paris Arc Du Triomphe.

Случката се разиграла на 15 май, като според жената Неймар е бил пиян. В обяснението се посочва, че след разговор в един момент Неймар станал агресивен и е насилил сексуално жената.

Два дни по-късно тя се върнала в Бразилия, без да съобщи за случката на френската полиция, защото била "емоционално разтърсена и се страхува да регистрира фактите в друга страна", се казва още в жалбата.

В изявление Неймар, който се подготвя с националния отбор на Бразилия за турнира Копа Америка, отхвърли обвиненията и ги определи като несправедливи. Бащата на футболиста - Неймар да Силва, заяви, че случката е "капан".

"Ако общественото мнение не бъде изяснено и ако не можем да изнесем истината бързо, това ще се натрупа. Ако трябва да покажем чата на Неймар с това момиче в WhasApp, ще го покажем", каза бащата на Неймар пред бразилска телевизия.

Дневник