Трима цигулари от Южна Корея, по един от Китай, Япония и Словакия, са допуснати от журито до трети тур на Международния конкурс „Панчо Владигеров“. За голямата награда в последния кръг ще свирят: На Юн Ким от Южна Корея, Нанджу Лий също от Южна Корея, Хуа Джан от Китай, Антон Яблоков от Словакия, Йон Лий Ким от Южна Корея и Ририко Наборисака от Япония.

Трети тур в специалност „Цигулка“ ще премине в два етапа. В първия, който започва утре, музикантите ще представят инструментален концерт със струнен камерен оркестър. Те могат да избират от два концерта: на Й. С. Бах – Концерт за цигулка и струнен оркестър E Dur и  Концерт за цигулка и струнен оркестър a moll.

Втори етап на трети тур ще се проведе на 5 и 6 юни. В него цигуларите ще изнесат един инструментален концерт със симфоничен оркестър /по избор от посочените/: Бетовен – Концерт за цигулка и оркестър, Брамс -   Концерт за цигулка и оркестър, Чайковски - Концерт за цигулка и оркестър, Прокофиев - Концерт за цигулка и оркестър № 1, Панчо Владигеров - Концерт за цигулка и оркестър № 1

Ако участниците желаят да се състезават за наградата „Най-добро изпълнение на произведение от П.Владигеров”, задължително трябва да изпълнят в трети тур посочения концерт на П. Владигеров.

ШУМ.БГ