Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп определи спечелването на Шампионската лига като най-великия момент в кариерата си. Германският специалист отличи футболистите си, като заяви, че успехът във финала срещу "Тотнъм" обобщава по най-добрия начин страхотния сезон на отбора му.

"Виждали ли сте някога такъв отбор, който да се бори без гориво в резервоара? Щастлив съм за момчетата, всички тези хора и семейството ми. Те страдат за мен и го заслужават повече от всеки. Това беше емоцианален сезон с възможно най-красивия завършек, който мога да си представя", каза Клоп след финала.

"Ливърпул" изигра силен сезон, в който до последно се бореше за титлата във Висшата лига. Червените завършиха първенството с впечатляващите 97 точки, но останаха с една зад шампиона "Манчестър сити".

С победата си във финала в събота Клоп прекъсна отрицателна серия. Германецът беше спечелил едва едно от седемте си участия на финали.

"Чувствам облекчение, най-вече за семейството ми. Предишните шест пъти отивахме на почивка със сребърен медал и чувството не беше готино", заяви шеговито Клоп.

От своя страна, мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино изрази надежда отборът му да надгради започнатото и скоро отново тимът отново да играе финал. Аржентинецът заяви, че първо иска да преосмисли загубата във финала и едва след това да вземе решение за бъдещето си.

"Искаш да преживееш това отново и да го повториш. Това е най-големият мач в света след световното първенство. Опира до това да опитваш, вярваш и да градиш пътя, така че да се случи възможно най-скоро", каза Почетино.

Дневник