Актьорът Робърт Патинсън, станал известен с вампирската филмова поредица "Здрач", ще поеме ролята на Батман след Бен Афлек, съобщава "Гардиън".

33-годишният Патинсън има задачата да възвърне успеха на героя, след като превъплъщението на Афлек в образа в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Лигата на справедливостта" бяха определени като комерсиално разочарование, което не успя да се хареса и на критиката.

Първото участие на Патинсън като милиардера Брус Уейн, който през нощта, подобно на прилеп, обикаля Готам Сити в черен костюм, за да се бори с престъпността, ще е във филм със заглавие "Батман". Негов режисьор ще е Мат Рийвс и премиерата му е насрочена за юни 2021 г..

Първоначално той трябваше да започне да се снима прз 2017 г.. От "Уорнър" допълниха, че Патинсън е надделял над останалите имена в шортлиста им за ролята, сред които е бил и английският актьор Никълъс Холт.

След успеха на ролите си в "Хари Потър" и "Здрач" Патинсън се отдръпна от високобюджетните продукции и вместо това се отдаде на работа с други изявени режисьори като Дейвид Кроненбърг, Дейвид Мишоу, братята Сафди и Джеймс Грей.

Сред последните му екранни изяви бе еротичната научнофантастична мистерия "Живот нависоко" (High Life) на френската режисьорка Клер Дени, за който получи множество добри отзиви. Той участва и в един от филмите с най-добри ревюта от тазгодишния фестивал в Кан - психодрамата "Фарът" на Робърт Егърс, чието действие се развива в Мейн през XIX век.

Дневник