Спортистите от клуб по спортни танци Фея-Данс представиха Шумен на две от най-силните състезания, които се организират в България – в Бургас и Стара Загора, съобщиха от клуба.

В Бургас в края на миналата седмица се състоя 34-ия Международен турнир по спортни танци “Burgas Open 2019” в който взеха участие двойки от целия свят като имаше представители на Гърция, Румъния, Русия, САЩ, Китай, Испания, Австрия, Германия, Унгария, Турция, Кипър, Италия и други.

В категория 11Е на стълбичката стъпиха 2 двойки на Фея-Данс. 2-рото място заеха Кенан Мехмед и Симона Дайнова от филиала на КСТ „Фея-Данс“ в град Разград, а третото завоюваха Михаил Иванов и Никол Георгиева. 

Двойката Симеон Борисов и Стефания Павлова отново от филиала на КСТ „Фея-Данс“ в Разград заеха 9-то място в категория Junior II LA на международния турнир и 3-то място в клас 15C.

При 13E участие взеха 2 двойки от филиала на клуба в град Разгарад - Ангел Божанов и Надежда Дочева, които заеха 3-тото място и Станислав Христов и Никол Димитрова, които се класираха 4-ти. 

В групата Basic Juvenile II LA на международния турнир Йоан-Александър Ташков и Никол Нейкова от филиала на КСТ „Фея-Данс“ в Разград достигнаха до полуфиналите и заеха 10-то място.

Представители на Шумен в най-силните категории на международния турнир бяха Николай Бозов и Адриана Кирилова, които заеха 15-то място в категория Rising Stars LA и 31-во място в най-силната категория WDSF International Open LA. С това те добавиха нови 35 точки за световната ранглиста по спортни танци.    

На 2-ри юни се проведе турнира по спортни танци за Купа Стара Загора 2019. Едниствени представители на Шумен бяха Михаил Иванов и Никол Георгиева които спечелиха два комплекта бронозви медали -  в клас 11Е и при Деца I+II Basic LA. Двойката се класира и на престижното 4-то място при Деца I+II Basic ST. 

ШУМ.БГ