Днес Бойко Борисов се срещна със Силвестър Сталоун, който снима продължението на "Рамбо" в България. Това се вижда от клип, публикуван в профила на българския премиер във "Фейсбук".

"Мисля, че минаха 10 години, откакто се видяхме", каза премиерът. Сталоун го поправи, че годините са 11. "Ти си си все същият Рамбо", заяви Борисов. Той показа снимка от предишната среща между двамата, обяснявайки, че тогава все още е бил кмет на София.

На въпроса дали България му харесва и дали се е променила Сталоун отговори, че се занимава с филми и киноиндустрията в страната е по-добра от предишния път. По негови думи българските работници в киното строят по-бързо от американските. Той даде пример с част от декорите в новия "Рамбо". "Над 62 километра сме построили метро. Паркове, градини", отговори Борисов.

След това Сталоун показа на Борисов трейлъра на филма и отново похвали условията за създаване на кино в страната. Българският премиер коментира, че България ще се съревновава с Хърватия, където са снимани части от сериала "Игра на тронове".

"В България е много студено през зимата", отбеляза Сталоун. "А в Северна Македония да не е по-хубаво? Там е още по-студено. А тогава имаме Банско, Пампорово, Боровец. Световна купа за ски имаме", изтъкна Борисов и покани американския актьор да идва да снима в България от май нататък.

Дневник