"Реал" (Мадрид) осъществи първи трансфер през лятото, след като привлече нападателя Лука Йович. Испанският клуб съобщи, че е постигнал договорка с "Айнтрахт" (Франкфурт) за закупуването на сърбина. Стойността на трансфера е 60 милиона евро.

Очаква се Йович да премине медицински прегледи, след което ще бъде представен официално в Мадрид.

Сърбинът, който е само на 21 години, ще подпише договор за шест сезона до 2025 г.

С привличането на Йович "Реал" започва изграждането на нов облик. Очаква се клубът да се раздели с доста играчи през лятото, като най-известните сред спряганите за напускане са Гарет Бейл, както и Хамес Родригес и Матео Ковачич, които прекараха последните години под наем.

Йович игра под наем в "Айнтрахт" от "Бенфика" през последните два сезона, като едва през пролетта беше привлечен за постоянно във Франкфурт. Сърбинът стана най-младият футболист, отбелязал пет гола в един мач в Бундеслигата, през миналия октомври при успеха със 7:1 над "Фортуна".

За "Айнтрахт" Йович има 27 гола в 48 мача през изминалия сезон.

"Лука е голяма загуба за "Айнтрахт", но това е и комплимент за целия клуб. Той е страхотен играч, който може да направи запомняща се кариера на най-високо ниво", каза спортният директор на "Айнтрахт" Фреди Бобич.

Дневник