"Ферари" записва най-слабото си начало на сезон във Формула 1, като след шест старта от началото на годината тимът още няма победа. От Скудерията обявиха, че вече обмислят дали не са сгрешили с концепцията за болида си за 2019 г., но въпреки това промени по него все още не се планират.

През уикенда предстои стартът за Гран при на Канада, но и в него от "Ферари" няма да представят новата версия на двигателя си.

"Ясно е, че в момента не сме достатъчно конкурентни. Значителни промени по болида ни няма да бъдат направени, след като те няма да доведат и до голям ефект", каза техническият директор Матиа Биното.

Според италианския инженер основният проблем на "Ферари" продължават да бъдат гумите. От Скудерията не мога да намерят прозореца за работа на гумите на "Пирели" и да ги вкарат в оптимален работен режим.

В завода в Маранело вече текат различни тестове и симулации, които са свързани със симулации на различни концепции за болида и ефекта им върху работата на гумите. Според Биното "Ферари" още може да обърне развоя на сезона, защото това не е последният старт.

Пистата в Канада има дълги прави, които трябва да дадат предимство на "Ферари", но при по-ниски температури Скудерията може да има и проблеми.

От началото на сезона "Мерцедес" доминира с шест победи от шест старта, като първите пет от тях бяха двойни. "Ферари" записа най-доброто си представяне в последния старт в Монако, когато Себастиан Фетел завърши втори.

Дневник