Уди Алън ще снима следващия си филм в Испания това лято с участието на носителя на "Оскар" Кристоф Валц. Това ще е първият филмов проект на режисьора след "Дъждовен ден в Ню Йорк", който се появи в разгара на движениети #MeToo, съобщава "Ройтерс".

Във вторник испанската продуцентска компания "Медиапро студио" обяви, че Уди Алън ще започне снимките в Сан Себастиан през юли. Романтичната комедия ще проследява историята на американска двойка, която посещава известния филмов фестивал в испанския град.

Австрийският актьор Валц, който спечели награди "Оскар" за ролите си в "Джанго без окови" и "Гадни копилета" - и двата, режисирани от Куентин Тарантино, участва в главната роля заедно с американската актриса Джина Гершон, испанската актриса Елена Аная и французина Луи Гарел.

В изявлението на "Медиапро" се казва още, че филмът, чието име все още не е обявено, съдържа всички съставки, с които сме свикнали да свързваме Уди Алън - интелигентен сценарий и международен актьорски състав от висока класа.

Последният филм на Алън "Дъждовен ден в Ню Йорк" така и не бе издаден в САЩ. През 2018 г. "Амазон студиос" отказаха да го дистрибутират, след като обвиненията към режисьора за злоупотреба с осиновената му дъщеря през 1992 г. отново се появиха в медиите. Алън отдавна отрича обвиненията на Дилън Фароу и никога не е бил обвинен пряко в престъпление.

През февруари тази година той заведе дело срещу "Амазон" на стойност 68 млн. долара за нанесени щети заради отказа им да дистрибутират филма и отмятането им от договорка за заснемането на други четири. От "Амазон" отвърнаха, че е прекратяването на сделката е било оправдано.

83-годишният Алън е четирикратен носител на "Оскар", но някои актьори в Холивуд се дистанцираха от него в края на 2017 г. и началото на 2018 г., когато развлекателната индустрия бе в центъра на скандал за сексуален тормоз, подклаждан и от движението #MeToo.

Филмът му от 2017 г. "Колело на чудесата" с Кейт Уинслет и Джъстин Тимбърлейк постигна приходи от едва 1,4 млн. долара в северноамериканския боксофис, но спечели 14,5 млн. долара в световен мащаб.

Дневник