Децата от ДГ „Пчелица“ и хуманитаристите от СУ „Йоан Екзарх Български“ са победители в конкурса на Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен „Мисли зелено – пази природата“, съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Конкурсът е за най-добра екологична инициатива  и е наследник на традиционната за инспекцията инициатива по ежегодно събиране на хартия, като идеята тази година е да се добавят и други дейности за опазването на околната среда. Той се организира съвместно с Басейнова дирекция „Черноморски район“.

Бяха представени общо 12 презентации на детски градини и училища от Шумен, Смядово, Търговище, Попово и Сунгурларе, а днес участниците в конкурса бяха наградени.

Призьори в категорията при малките е ДГ „Пчелица“, а при по-големите фаворит е отборът на хуманитаристите на СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен. Средното училище спечели и специалната награда за най-масово участие, като приза получи директорът на училището. Поощрителната награда отиде в Сунгурларе за учениците от СУ „Христо Ботев“.  Индивидуални награди за уникален проект получиха децата от ЦСОП в Шумен.

На всички участници бяха дадени грамоти и живи дръвчета, а призовите места бяха поощрени и с предметни награди, осигурени от организаторите.

ШУМ.БГ