Със състояние в размер на 600 млн. долара Риана излезе начело в тазгодишната класация на американското списание "Форбс" за най-богатите музиканти жени. Нейните приходи не идват само от кариерата й като певица, а и от модни и козметични линии, съобщава "Гардиън".

Миналия месец френската компания LVMH потвърди, че вече работи с Риана по създаването на нейната собствена модна къща Fenty. Така певицата ще стане първата тъмнокожа жена, която ще оглави моден бранд на LVMH. Тогава Риана заяви пред "Ню Йорк таймс", че ще действа "подривно" и марката й няма да е традиционна. През 2017 г. френската компания стартира и козметичната линия на Риана Fenty Beauty, чиято стойност е вече 3 млрд. долара.

През май Риана заяви пред "Ню Йорк таймс", че нейната основна движеща сила не са парите. "Парите означават, че мога да се грижа за семейството си. Че мога да развивам по-лесно бизнеса, с който искам да се занимавам. Мога да създавам работни места за други хора. Парите не са за мен. Винаги ме е движела мисълта, че мога да помагам на другите или на децата си, ако някога имам такива", каза тя.

През 2012 г. Риана основа фондацията "Клара и Лионел", чиято цел е да помага на здравеопазването и образованието в бедни региони по целия свят. През 2017 г. Харвардският университет я обяви за филантроп на годината.

Второто и третото място в класацията заемат Мадона с 570 млн. и Селин Дион с 450 млн. долара. Бионсе и Барбара Стрейзънд са четвърта и пета с по 400 млн. долара, а петото място отива при Тейлър Суифт с 360 млн. долара.

В същия брой "Форбс" обяви, че Джей Зи е първият рапър милиардер в света. 

Дневник