Българският национален отбор по футбол е на прага на поредното си ново начало. То ще бъде поставено при гостуването на Чехия, където дебют ще запише селекционерът Красимир Балъков, който идва на мястото, освободено от Петър Хубчев.

Българският отбор ще изиграе третия си мач от квалификациите за Евро 2020. Двубоят е тази вечер от 21.45 часа и ще се излъчва по БНТ1.

До момента България е без победа след две равенства в срещите си с Черна гора и Косово. Убедителен водач е Англия с максимума от шест точки.

"Целта пред отбора е една-единствена – класиране за европейското първенство. Знам, че това мое изказване може да ми забие три-четири ножа след квалификациите. Аз винаги съм бил оптимист, не мога да бъда друг. Знам, че имаме шансове и ще дадем всичко от себе си", каза Балъков преди дни.

По думите му освен Англия останалите отбори са на сходно ниво. "Нашият минус е, че дълго време не сме се класирали на такива форуми. Трябва сега така да обработим нещата, така да се опитаме заедно със състезатели и ръководители, че да можем да грабнем този шанс и да го използваме", добави селекционерът.

Той направи изненадващи ходове, като повика в разширения състав трима играчи на вече бившия си отбор "Етър". Освен това в подготовката за мачовете Балъков остави в групата според първоначалния си план и двама от освободените футболисти на "Черно море". Георги Илиев и Виктор Генев заедно с още четирима състезатели бяха отстранени от варненския клуб в скандала, съпътствал решителния мач с "Лудогорец" в последния кръг на Първа лига.

Дневник