Община Шумен бе удостоена с още една награда за строежа на „Арена Шумен“. Администрацията получи награда за Инвеститор на годината в категорията “Атракционни и спортни сгради” в годишната „Класация М2“ за 2018 г. на Националния регистър за ново строителство и реконструкция, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Веднъж в годината Националният регистър за ново строителство и реконструкции – BCC.bg обявява топ инвеститор, проектант и строител на годината. Класацията се прави изцяло и единствено на базата на реални числа за квадратни метри разгъната застроена площ, в които е инвестирано, били са проектирани, построени и завършени с акт 16. Тя показва реалните усилия и успехи на инвеститорите, проектантите и строителите в България.

Класацията представя инвеститорите, проектантите и строителите, които са завършили най-големите обекти в България за предходната година, като е разделена на две: награди за инвеститор, проектант и строител на годината на база най-големи обеми, завършени обекти, измерени в разгъната застроена площ през изминалата година; награди за инвеститорите, проектантите и строителите, част от строително-инвестиционния процес на най-големите завършени обекти през изминалата година в отделните категории:
  
ШУМ.БГ