Волен Сидеров не може да преживее разгрома на европейските избори, ако трябва, нека се затвори сам 5 дни и да помисли. Това заяви министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Би Ти Ви.

Повод за коментара му е изказването на Сидеров преди дни, че резултатът на ВМРО (7%) на изборите е "една голяма сделка и ще струва на българския народ 3 млрд. лв., колкото струват самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ".

"Аз отдавна казвам, че има проблеми в "Обединени патриоти" и те се отразяват на мнозинството в парламента. Шансът "Обединени патриоти" да оцелеят като коалиция не е голям. Не искаме да го отстраняваме Сидеров като председател на парламентарната група, но той не я събира", каза военният министър. По думите му евентуално напускане на лидера на "Атака" няма да застраши правителството.

"Ще искаме да разгледаме програмата на управление и да видим кое изостава като реализация", добави министърът. Той заяви, че "не е сериозно да се вкарват заговори" и че не е имало предложение групата да се разцепва, но Сидеров не можел да преглътне еготото си и обиждал колегите си. "Ще искаме да разгледаме програмата на управление и да видим кое изостава като реализация", добави министърът, но отбеляза, че няма как да седне на една маса с някой, който се е "упражнявал 40 дни върху гърба на ВМРО".

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. По думите му над 1.6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи. "Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена." "Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката няма да се прави", добави министърът. Вчера след заседанието на парламентарната комисия по отбрана Каракачанов заяви, че максималната нормална сума, която България може да си позволи за 8 изтребителя F-16, е 2 млрд. лв.

Дневник