Вторият финалист в мъжката схема на "Ролан Гарос" ще стане ясен в събота, след като срещата между Новак Джокович и Доминик Тийм. След две прекъсвания заради превалявания над Париж и силен вятър, организаторите взеха решение двубоят да бъде доигран в събота.

Двамата полуфиналисти прекараха на корта 1.31 часа, а срещата беше прекъсната посредата на третия сет при резултат 6:2, 3:6, 3:1 в полза на Тийм.

Австриецът взе убедително първата част за едва 29 минути, но след това Джокович отговори със силен втори сет. В третия Тийм отново имаше предимство, като дори поведе с пробив, но след това дойде и прекъсването. Първоначално беше взето решение за отлагане с 15 минути, впоследствие удължено до 25.

Накрая супервайзерът на мача и директорът на турнира Ги Форже обявиха, че повече в петък няма да се играе. "Заради неблагоприятните условия, няколкото прекъсвания и прогнозите за още превалявания до края на деня, беше взето решение в петък повече да не се играе", обявиха от "Ролан Гарос".

Двубоят започна при много силен вятър и това няколко пъти доведе до оплаквания от Джокович. В първия сет Тийм се нагоди по-добре към условията на корта реализира два пробива, за да може след 29 минути да поведе с 6:2.

Шампионът от 2016 г. Джокович се нуждаеше от повече от сет, за да намери играта си, но във втория сет беше много убедителен. В третия гейм той спаси две точки за пробив, след което не допусна никакви изненади и с 6:3 изравни резултата в сетовете.

Третата част отново беше с предимство на Тийм, като в първите три гейма сервиращият имаше надмощие. След това австриецът проби в маратонски гейм и отвори преднина. Тогава започна и да вали на корта, като Джокови мигновено се прибра в съблекалните.

Това е втори ден, в който програмата търпи промени точно за мачове на Джокович. Сърбинът и Тийм бяха принудени да играят и в четвъртък заради отлагане на четвъртфиналните им срещи от сряда. Преместването на доиграването в събота означава, че финалистът от тази част на схемата ще играе в четири поредни дни и няма да има пълна почивка.

За финал вече се класира Рафаел Надал, който по-рано през деня победи Роджър Федерер с 6:3, 6:4, 6:2.

Дневник