Българският национален отбор загуби с 1:2 при гостуването си на Чехия в квалификация за Евро 2020.

В първия си мач Балъков подходи смело и избра куп дебютанти и играчи с малък опит в националния отбор. Сред титулярите бяха 18-годишният Мартин Минчев, Кристиан Димитров и Исмаил Иса, а като резерва влезе Янис Карабельов.

Срещата започна отлично за българите, които поведоха още в третата минута. Тогава Ивелин Попов центрира от дясно, а Иса с глава преодоля Вацлик.

След гола българският отбор се прибра, а чехите започнаха да натискат. В 19-ата минута домакините използваха грешка на Димитров в защитата и изравниха чрез Патрик Шик. До почивката те продължиха да атакуват и да създават възможности, но не ги оползотвориха.

След почивката Балъков пусна Кирил Десподов на мястото на Минчев. По-късно в играе се появиха Карабельов и Цветелин Чунчуков.

Чехите почти непрестанно създаваха опасности и притеснения за съперника си, но не успяваха да се възползват. Единственият точен удар на българите беше депо на Георги Сърмов от разстояние в 70-ата минута.

Четири по-късно домакините вкараха след центриране от фаул, но беше отсъдена засада. Те имаха още няколко много опасни атаки и центрирания, но нападателите не успяваха да завършат.

Дневник