Четвъртото издание на футболния турнир, който носи името на известния български футболист Цоньо Василев, събра днес на игрищата на ФК „Атлетик“ в Шумен малки футболисти от 6 отбора.

В приятелската надпревара взеха участие домакините от „Атлетик“ (с два отбора), тимът на УСШ „Хан Крум“ Шумен, МФК „Тича“ Варна, ФК „Светкавица“ Търговище, ФК „Черноломец“ Попово. Момчетата, които показаха футболни умения бяха набор 2010/2011.

Тимовете стартираха в турнира от две предварителни групи. Първата бе спечелена от „Атлетик“ 2, втората от „Тича“ Варна. Тези два отбора се срещнаха на финал. След оспорван двубой домакините от „Атлетик“ победиха с 3:2 и взеха купата за първото място.

В малкия финал играха отборите на УСШ „Хан Крум“ и „Светкавица“. Шуменци бяха по-убедителни в този мач и го спечелиха с 4:1, а с това заеха и третото място.

В мача за пето-шесто място „Атлетик“ 1 загуби от „Черноломец“ с 0:12. По-малките футболисти на шуменския клуб получиха грамота за феърплей. Те не успяха да вкарат нито един гол в мачовете и затова треньорът им Стойко Стойков-Чочо им връчи почетната награда с пожелания следващия път да успеят да се разпишат.

„Благодаря, че отново се събрахме на този турнир и така почетохме името на футболиста Цоньо Василев. Пожелавам на всеки един от вас да се развива футболния си талант и да стане добър колкото него“ обърна се към децата треньорът във ФК „Атлетик“ Стойко Стойков-Чочо. След това двамата със Захари Димитров наградиха участниците.

Футболистите на „Светкавица“ си тръгнаха с най-много награди. Те получиха грамота за четвъртото си място и още една от организаторите от ФК „Атлетик“ затова, че участват в турнира „Цоньо Василев“ бе прекъсване от първото му издание. Мартин Филев от търговищкия тим бе награден за най-добър вратар на турнира.

Домакините връчиха и още една индивидуална награда - за най-полезен играч на турнира „Цоньо Василев“ 2019. Тя бе спечелена от Зерт Ахмедов от „Черноломец“ Попово.

Освен грамоти, купи за първите три отбора, всички тимове получиха и по една футболна топка, осигурена от Областния съвет на БФС в Шумен.

ШУМ.БГ