Рекордьорът по голове за националния отбор по футбол Димитър Бербатов е оптимист за тима и вярва в доброто му бъдеще. Нападателят, който още не е обявил края на кариерата си, но вече повече от година не е играл активно, обясни че съжалява за загубата от Чехия.

"Всички обичаме да критикуваме. Аз също мога да си позволя да кажа много неща. Няма смисъл, защото не съм част от отбора и не съм близо до нещата, за да мога да си позволява да говоря, каквото и да е. От опита, който имам като футболист мога да кажа много неща. Лошото е, че загубихме, защото тръгнахме много добре", коментира Бербатов.

"Надявам се момчетата да спечелят мача срещу Косово", добави той. Бербатов говори за националния отбор по време на турнира за деца "Данониада".

Бербатов не е съгласен с твърденията, че в България няма добри футболисти и даде себе си за пример. "Аз съм част от този материал и имам високо мнение за себе си като футболни качества. Момчетата се стараха и опитаха това, което могат".

"Аз не мога да търся вина в това, че не са дали всичко от себе си. Винаги трябва да си оптимисти за всичко в живота. Винаги съм бил оптимист за националния отбор. Винаги ще го подкрепям".

Той обаче отказа да коментира треньорските качества на бившия си съотборник Красимир Балъков. Двамата играха в националния отбор преди Балъков да прекрати кариерата си преди Евро 2004.

Дневник