БСП ще прави експертен и политически дебат за намаляване на партийната субсидия, но депутатите й няма да подкрепят идеята на премиера Бойко Борисов за орязването й от 11 до 1 лева на глас на последните парламентарни избори. Това реши Националният съвет на партията днес.

Изненадващо в четвъртък премиерът Бойко Борисов внесе в парламента проект за актуализация на държавния бюджет, който предвижда партийната субсидия да стане 1 лев на глас. Това стана, след като по време на предизборната кампания "Шоуто на Слави" информира, че партиите са получавали не по 11, а по 13.23 лв. на глас, а прокуратурата откри нарушения. Парламентарната бюджетна комисия одобри предложението на извънредно заседание още същият ден.

Днес широкото ръководство на БСП взе решение предложението да не се подкрепя в пленарна зала. Против са и депутатите от ДПС.

Пред "Нова телевизия" зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че субсидията трябва да бъде намалена, но не даде отговор дали на намалена, но не даде отговор дали на 1 лев или на различна сума. 

Дневник