Григор Димитров работи, за да се върне в топ 10 на световната ранглиста и може да го постигне. Подобно мнение изрази треньорът на българския тенисист Радек Щепанек. Чехът влезе в щаба на Димитров след раздялата му с Даниел Валверду.

"Когато Григор и Андре Агаси ми предложиха да се присъединя към екипа им, аз не помислих дори за миг", каза Щепанек в интервю за "lidovky.cz". "Работим заедно от преди турнира в Рим и мисля, че резултите вече започват да бъдат на лице".

Според наставника Григор Димитров изпълнява всичко, което треньорите искат от него.

"Григор ми прави много добро впечатление, защото е послушен. Изпълнява всичко, което с Андре му кажем", добави Щепанек.

Българският тенисист стигна до третия кръг в "Ролан Гарос", но отново не успя да стигне до втората седмица на турнира. Според Щепанек представянето му в Париж е силно.

"Димитров игра на "Ролан Гарос" с болки в рамото, но въпреки това направи силен турнир. Мачът му със Стан Вавринка, загубен след 3 тайбрека, можеше да отиде и в сметката на Григор."

"Според мен му липсва самочувствие, което обаче с времето ще се възвърне. Той има уменията на топ тенисист и го доказа през 2017-а, когато спечели финалите в Лондон. Целта ни е отново да го върнем в Топ 10", каза още Щепанек.

Дневник