Парк "Студентски" придоби нов и по-шарен облик, след като известни графити артисти изрисуваха близо 200 квадратни места от стените и рампите му. Стрийт художниците бяха в града за първия фестивал "Шумен и буден".

В продължение на 3 дни талант със спрей в ръка показаха Stern, Pafko, Weako, Кotk, Otep, Prey, Mouse, Blur, Rags, Funne, Chronk, Self, Epic, Snik, Devour Skew Barga, Kemsa, Spek, Brun, Eror, Flato, Foce и Slam.

"Добре е, че успяхме да привлечем, и то без хонорар, едни от най-добрите графити артисти в страната. Идеята ми беше да направим феста традиция и това беше едно добро подлагане", каза за ШУМ.БГ Илиян Илиев - Ильо, автор на предаването ЙоМРУК и един от организаторите на "Шумен и буден".

Че фестивалът ще стане ежегоден увереност изказа и председателят Общинския младежки съвет Петър Бодуров. "Изключително съм щастлив, че успяхме да осъществим този проект. Мисля, че всички посетители се изкефиха, както на графити артистите, така и на музикалните изпълнители", заяви Бодуров.

Заради дъжда снощният концерт бе отменен и част от изпълнителите така и не излязоха на сцена. За сметка на това пък в неделния заключителен ден да гледат или участват в BMX и паркур демонстрациите бяха дошли десетки деца и младежи.

ШУМ.БГ