Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов заради София прайд 2019, който бил охраняван от полицаите по негово разпореждане и са похарчени милиони. Това заявява самият Сидеров в интервю за партийната телевизия "Алфа".

В публикация на страницата на Сидеров във фейсбук той споделя видео от част от интервюто с думите, че иска оставката на Каракачанов, защото е похарчил милиони за парада и милиарди за F-16. Според лидерът на "Атака" силовият вицепремиер е шапка на София прайд.

"Каракачанов отклоняваше наши хора, на "Атака". Ние обаче отново доказахме, че "Атака" си е "Атака". Спрях дори и физическите сблъсъци, защото медиите щяха да изкарат, че ние хулиганстваме. "Атака" винаги е търсила справедливостта и битката за общественото благо", казва Сидеров и обявява, че "Атака" е свършила своето - не е позволила парадът да мине покрай паметника на Апостола на свободата Васил Левски.

В събота пред паметника на Васил Левски в София около 19 ч. членове на партия "Атака" и техни привърженици застанаха и казаха, че няма да се преместят, за да са сигурни, че София прайд няма да мине по този булевард.

Снощи вицепремиерът Красимир Каракачанов застана зад шествието, протестирало днес срещу София прайд 2019. Той призова "всеки нормален български граждани" да отиде пред Министерски съвет и в другите градове, където се организират "мероприятия в подкрепа на традиционното българско семейство". 

Дневник