С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор, се казва в официално съобщение на "Нова Броудкастинг Груп", мажоритарен собственик на медийната група.

Ръководството на "Нова" информира, че оценява постиганото от Христов и му благодари за работата в компанията.

Наскоро Христо Христов, който държи 3% от капитала на "Нетинфо", обяви в профила си във "Фейсбук", че вижда "засилена намеса в редакторската политика на сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз". Преди това дългогодишният журналист от спортния сайт gong.bg и негов главен редактор от създаването му преди 12 години Николай Александров напусна, според официалната версия по "взаимно съгласие", но неофициално - след натиск от страна на новите собственици на "Нова броудкастинг груп" – братята Домусчиеви, които притежават и футболния клуб "Лудогорец", докато Александров е открит привърженик на ЦСКА. "Нова" държи 70% от акциите на "Нетинфо" (освен 3% на Христов останалите 27% са собственост на Радосвет Радев). Сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз" са част от сделката, при която фирма на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи "Нова броудкастинг груп". 

Днес "Нова" съобщи, че в "Нетинфо" е назначен прокурист. Това е Стефана Здравкова, представена като човек с богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели, предимно в технологични компании. Преди новото й назначение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор "Продажби" на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се казва в съобщението на "Нова", която "ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията".

Освен смяната на Христов със Здравкова в медийната група има и друго назначение. Станка Крушарска ще заеме позицията "Финансов директор" на Нова броудкастинг груп. Тя е представена като човек с 14 години опит областта на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността директор "Корпоративно банкиране" в банка "Пиреос България", а преди това е работила в "Банка ДСК" и "Хеброс банк".

След като в началото на април телевизията смени собственика си беше освободена Силва Зурева - дългогодишен член на борда на директорите на "Нова телевизия". Последва я Виктория Бехар, която за два месеца заемаше позицията "Стратегическо развитие" на новините и актуалните предавания на телевизията.

Наскоро "Клуб З" съобщи, че новото ръководство на "Нова телевизия" е предложило на трима разследващи журналисти от медията промяна на трудовите взаимоотношения. Трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов ще бъдат прекратени, като им се предлага да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията. Бенатова и Николов потвърдиха пред "Клуб З" информацията.

Дневник