В търсене на задължителна победа над Косово националният отбор по футбол се насочва към четвъртия си мач от европейските квалификации. Дотук съставът постигна две равенства и една загуба, и само три точки ще го оставят в битката за втората позиция в групата.

Българският тим има какво да доказва след загубата от Чехия преди няколко дни, когато не впечатли с играта си. Предстоящият двубой с Косово е и първо домакинство за новия селекционер Красимир Балъков.

Двубоят е тази вечер от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Срещата ще бъде предавана по БНТ1.

"Този мач ще бъде изключително тежък, но ние нямаме други шансове. Но ние трябва да играем отворено, открито и да търсим победа. Видях на мача с Черна гора как играха. Имат качествени футболисти, които могат да играят добър футбол", каза Балъков на пресконференция преди срещата.


Още след двубоя в Прага, загубен с 1:2, селекционерът обяви, че успехът над Косово е задължителен. Очаква се в състава да се върне Георги Костадинов, който пропусна срещата с Чехия заради контузия.

Съперникът Косово вече създаде проблеми на България, като в първата среща през месец март, беше по-близо до победата, независимо че резултатът беше 1:1.

"Отборът на Косово е нормално да бъде по-различен, но общо взето играят съвременния футбол – отворен и атакуващ. Опитват да се правят преса отпред, опитват се да разиграват топката отзад", каза Балъков за съперника, като открои вратаря Арианет Мурич от "Манчестър сити" и треньора Бернар Шеландес.

Селекционерът на Косово също открои промените в българския състав и обяви, че чака различен мач от този в Прищина.

"Вече гледах мача с Чехия, Получи се много здрав, много интензивен мач. Чехия също е много силен отбор. И за нас е ясно, че да играем в София, няма да е никак лесна работа. Очакванията ми са същите, каквито са били- да спечелим. Изпитвам уважение към противника, знам точно какво представлява България, познавам и треньора, който е работил в Швейцария", каза Шеландес.

По същото време в групата ще се изиграе и друг мач, който има пряко значение за второто място – Чехия срещу Черна гора.

Дневник