Левски" започна подготовката си за новия сезон с 12 футболисти и новия си треньор Петър Хубчев. Според специалиста това обаче не е толкова лошо, след като може да проведе индивидуални разговори и задълбочени тренировки с всички присъстващи.

След идването на Хубчев на треньорския пост "Левски" освободи десет играчи, а още двама не влизат в плановете на треньора. Дотук не е привлечен нито един нов, а Хубчев оправда това с търсенето на подходящите.

"Имаме няколко футболиста, с които разговаряме. Някои дори играха вчера, на други първенствата им вървят. От десетина дни по цял ден се занимаваме със селекцията. Искаме да знаем, че ако бъркаме, грешката е в нас. Търсят се точните хора, но всичко иска време", каза Хубчев.

Треньорът уточни, че на стадион "Георги Аспарухов" ще бъдат взимани футболисти, които "са мотивирани да дойдат в "Левски".

"На базата на бюджета ни се опитваме да сглобим отбор. Искаме да имаме пет или шест водещи футболисти и около тях да интегрираме млади футболисти, независимо дали са българи или чужденци", каза Хубчев.

Треньорът добави, че Валери Божинов е освободен по футболни причини.

Дневник