Българският национален отбор по футбол рухна срещу Косово у дома. Съставът загуби с 2:3 срещу Косово на "Васил Левски" в квалификация за европейското първенство през 2020 г.

България остава без победа след четирите си мача - два срещу Косово и по един срещу Черна гора и Чехия, като отборът е спечелил едва две точки.

Двубоят премина през няколко обрата, като въпреки че поведе с 2:1, след изключително слабо второ полувреме българският състав допусна загуба.

Гостите стигнаха до успеха с голове на Милот Рашица, Ведат Муричи и Елбасан Рашани в 92-ата минута. За България вкараха Ивелин Попов и Кристиан Димитров.

В другата среща от групата Чехия спечели с 3:0 срещу Черна гора и събра шест точки, с колкото е и водачът Англия. Косово има пет точки, а Черна гора и България имат по две.

Селекционерът Красимир Балъков направи четири промени спрямо гостуването на Чехия (1:2). Въпреки това играта беше далеч от желаното ниво.

Косово имаше огромно превъзходство в притежанието на топката (61%) и отправи близо три пъти повече удари (17 срещу шест).

Гостите, подкрепяни от няколкостотин запалянковци, поведоха в 14-ата минута след грешка на Страхил Попов. Той не успя да изчисти след центриране на Мергим Войвода отдясно, а Рашица от воле вкара.

Българският състав съумя да изравни в 43-ата минута чрез Ивелин Попов. Галин Иванов се пребори за топката и подаде към капитана на отбора, който се разписа с удар от разстояние.

В началото на втората част Кристиан Димитров направи пълен обрат след гол с глава.

Косово отговори бързо и в 64-ата минута изравни чрез Муричи, който беше оставен в наказателно поле и с глава отбеляза. До края гостите играха много силно, като атакуваха почти непрекъснато. В последните секунди Рашани успя да донесе победата на своя отбор.

Дневник