Изложба на Борис Иванов - Боби ще бъде открита на днес, 11 юни  от 17.30 часа на ІІ етаж на ХГ "Елена Карамихайлова".  Изложбата може да бъде разгледана до 28 юни, съобщиха от художествената галерия.

Роден през 1992 г. Борис Иванов - Боби, който е завършил ШУ „Епископ Константин Преславски” и е магистър по специалност „Педагогика по обучението по визуални изкуства – Графика и графична комуникация” при проф. Валери Чакалов, има над 20 общи изложби в страната и чужбина. Негови творби са редени в Констанца, Крайова, Одрин, Текирдаг, Белград, Санкт Петербург и др.

Той е един от организаторите на Първи международен пленер за живопис и графика „Градът на светлината - Карлово” – 2016 и изложби: „Няма такава изложба” в ХГ „Елена Карамихайлова” Шумен – 2017 г., „Културен ексхибиционизъм” – ГХГ Варна – 2018 г.

Носител е на награди на СБХ за млад автор на Биеналето „Приятели на морето” – 2016, Награда на Ректора по случай Патронният празник на Университета – 21 май на Арт група „СХМЕА” Педагогически факултет за утвърждаване на авторитета на Шуменския университет – 2017 г., Награда Розалина Трутман за постижения във Визуалното изкуство за цялостно участие – 2017 г., Награда на ІІ фестивал на мобилното кино „Кино в длан” на ШУ „Еп. К. Преславски” за филма „Полицейска арт терапия” – 2017 г., Носител на отличие в „Студентски видео Арт фестивал” – 2017 г., Награда на Шумен за Изкуство и култура в раздел „Фотография, видео и кино творби” на „видe арт група” – 2015 г. и др.

Борис Иванов - Боби живее и работи във Варна.

ШУМ.БГ