Двайсет и пет цивилни, от които седем деца, бяха убити при удари на сирийския режим и Русия в различни райони на Северозападна Сирия, предаде "Франс прес".

Агенцията се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Според центъра 13 от цивилните са убити при атаки на силите на режима в град Джабал, провинция Идлиб, която е последният голям бастион на джихадистите в Сирия и която се превърна в мишена на всекидневни бомбардировки на силите на режима на сирийския президент Башар ал Асад и на Русия.

При насилието срещу Идлиб, където живеят близо три милиона души, от края на април са убити повече от 360 цивилни, сочат данни на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права.
Според ООН атаките са причинили разселването на повече от 270 хил. души, а на 24 болници и диспансери са нанесени материални щети.

Експертите твърдят, че сирийският режим ще продължи малко по малко да отвоюва територия, но според тях е малко вероятно режимът да предприема сериозна офанзива.

От началото на гражданската война в Сирия през 2011 г. са убити повече от 370 хил. души, а милиони са разселени, отбелязва "Франс прес". /БТА

Дневник