Диагоналът Цветан Соколов започва тренировки с националния отбор по волейбол от днес. Селекционерът Силвано Пранди има намерение да разчита на него за мачовете от Лигата на нациите във Варна тази седмица.

В петък българите играят с Австралия, а след това срещат Япония и Италия.

"Със сигурност, това което мога да ви кажа, че ще има четири промени в състава за турнира във Варна. Първо Цецо Соколов ще се присъедини към отбора и ако всичко е наред, ще играе във Варна. След това Мартин Атанасов ще заеме мястото на Валентин Братоев, Владислав Иванов се завръща в състава вместо Мартин Иванов и четвъртият състезател, който ще прибавим, ще бъде Теодор Тодоров, който ще замени пълния дебютант, който беше с нас до сега - Николай Колев", каза Пранди при завръщането в България.

С две победи от шестте си мача дотук националният отбор е на 12-ото място. Българите имаха тежки пътувания до Аржентина и Китай за първите два минитурнира.

Пранди остана критичен за представянето на отбора. Той видя като причини недостатъчното време за подготовка, както и донякъде продължителното пътуване от Аржентина за Китай.

Дневник