Премиерът Бойко Борисов се изказа положително за начина, по който президентът Румен Радев представи България на форумите в Словения и в Русия миналата седмица.

"Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург", каза министър-председателят Борисов, цитиран от правителствената пресслужба, като уточни, че говори за строителството на газовите връзки и магистралите.

"Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако го няма този закон, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел", добави премиерът.

Президентът Радев участва в Любляна в Четвъртата среща на върха на страните от регионалната инициатива "Три морета", където лобирал за изграждането на международния транспортен коридор "Виа Карпатия" от Литва до Гърция, което би гарантирало финансиране за строителството на магистрала между Видин и София. На инвестиционен форум в Санкт Петербург пък постави въпроса за намаляването на цената на руския газ за България.

Едновременно с това президентът върна за ново разглеждане в Народното събрание правителствен закон, който предвижда предварително отчуждаване на терени за значими национални обекти. 

Дневник