Целта пред "Лудогорец" ще е да освежи облика си и така да атакува влизане в групите на Шампионската лига или Лига Европа. Това заяви треньорът на отбора Стойчо Стоев в първия ден от подготовката за новия сезон.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев каза, че шампионите отчитат увеличаване на броя на привържениците си и работят усилено за това да ги удовлетворят.

"Подготвяме мобилна апликация, специална разработка за "Лудогорец" - мобилно приложение, което ще удовлетвори много от потребностите на феновете, както и нова система за продажба на билети през телефон. Паралелно започнахме сътрудничество с "Евертън", от два месеца работим с техен екип, пак по отношение на връзка с феновете. Искаме да се учим от най-добрите в това отношение", посочи Петричев и каза, че през следващия сезон отборът ще използва екипировка "Найки".

"Колебаехме се днес дали да не представим едно социологическо проучване, но е факт, че "Лудогорец" вече доста сериозно се радва на привърженици от цялата страна", допълни той.

В спортен план Стоев посочи, че през пролетта се е видяло, че отборът има нужда от освежаване. "Немалка част от настоящите състезатели ще останат. За да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени, ще ни бъде доста трудно. На мен включително."

Шампионите представиха новите си попълнения Мавис Чибота и Дан Битон. Треньорът заяви, че се преговаря и с други играчи.

"Задачата, която сме си поставили, е влизане в групи – да видим на Шампионска лига или на Лига Европа. Аз като треньор не мога да си представя, да кажем, че обновяваме отбора и да си гледаме нашия шампионат. Той трябва да върви успоредно с Европа", каза Стоев.

Той добави: "Няма как да съм спокоен. Предполагам, че и (Хосеп) Гуардиола не е спокоен въпреки постиженията му. Всеки наставник има тревоги как ще изглежда отборът му. Надявам се с трансферите, които направихме, и тези, които очакваме, отборът да има променена физиономия. "Лудогрец" имаше нужда от промяна. Може да не е радикална, но бе нужна, за да изглеждаме така, както изглеждаме."

По думите на Петричев има интерес към футболисти на отбора, но трансфери на всяка цена няма да се правят.

Дневник