Аз не видях друга партия да излезе на паметника Левски и да каже: От тука няма да мине едно шествие, което не съответства на българските традиции и християнски ценности.

Това обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" лидерът на "Атака" Волен Сидеров като отчиташе дейността на партията си, за която чул критики, че не показва гражданска активност. Той не пропусна да отправи упрек и към коалиционния си партньор като посочи, че вероятно ВМРО работи някъде другаде, където се въртят пари, където има чекмедже, както казвал народът.

Сидеров коментира и това, че присъствието на полицията, която охранявала парада, било невиждано и затова е внесъл питане към вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов колко са разходите зо охрана на проявата. Сидеров заключи, че заради това, че полицаи и жандармерия имало на 15-20 м събота била райски ден за джебчии, крадци и престъпници. Според него става дума за необоснован разход, "да не говорим, че гей парадите не трябва да бъдат разрешавани в центъра на София".

Закани се, че накрая "ще го ядосат" и ще се кандидатира за кмет на София с единствена точка в програмата - да се забрани гей парада в центъра на София. "И ако взема да спечеля, глей какво става", допълни той. "Да не забравяме, че навремето Борисов тръгна от кмет на София", подчерта той, но на уточняващ въпрос дали това е заявка за идните избори обясни, че "това разбира се е хипотетично".

Сидеров продължи с атаките си към коалиционния си партньор в лицето на министъра на отбраната като обяви, че потенциалната сделка със САЩ за покупката на изтребители е "жест към САЩ, но с чупка в кръста", която опетнява България. Обяви още, че така бедна България отваря 4 хил. работни места в богата Америка като не обясни на какво базира изчислението си.

Аз съм ги събрал в тази коалиция, имам правото като политически родител малко да им се поскарам, обясни той критиките си към другите в така наречената малка коалиция, в която влизат още НФСБ и ВМРО.

Дневник