Разговорите за промяна на Шампионската лига се насочват към "План Б", пише "Таймс". Според информацията идеята за "затворен формат", в който да играят само подбрани клубове, е попаднала в задънена улица заради остри критики.

Затова на масата излиза друга възможност - Шампионската лига да се разшири и отборите от 32 да станат 40 или 48. Предложението ще дойде от няколко клуба в следващите седмици, за да може да бъде обсъдено на заседание на 11 септември.

На този вариант се гледа като на компромисно решение спрямо това за Европейска Суперлига, което срещна широко неодобрение на континента. Според него трябваше в новия формат отборите да са разпределени в четири групи по осем, като 24 от тимовете да са с гарантирано участие.

Твърдението е, че зад новото предложение стоят клубове като "Аякс" и "Селтик". При този вариант би имало осем групи с по пет или шест отбора.

УЕФА е подложена под натиск от по-малките държави покрай обсъжданията за промени в евротурнирите, които да влязат в сила през 2024 г. Изпълнителният директор на "Аякс" и член на ръководството на Асоциацията на европейските клубове Едвин ван дер Сар казва пред "Таймс", че за неговия клуб е по-важно да има достъп до турнира спрямо това да има приходи.

Дневник