Бившият футболен национал Ивайло Петков е новият спортно-технически директор на "Левски", съобщиха от клуба. От няколко месеца сините обясняваха колко се нуждаят от спортен директор, а това няколко пъти повтори и новият треньор Петър Хубчев, който изтъкна, че от клуба са закъсняли.

"Ръководството ми представи концепцията за развитие на ПФК "Левски" и бях поканен да стана част от нея. За мен е голяма чест да бъда в клуб като "Левски" и благодаря за доверието, което ми гласува ръководството. Надявам се с общите усилия на всички в Левски да изведем отбора там, където му е мястото", каза Петков, цитиран от сайта на сините.

Той има 65 мача и три гола за националния отбор на България, с който участва на световното първенство във Франция през 1998 г. и Евро 2004. В кариерата си Петков е трикратен шампион на България с "Литекс", а зад граница направи име в Турция с "Фенербахче" и "Истанбулспор" и в Русия с "Кубан" (Краснодар).

След края на кариерата си Петков беше футболен мениджър, след което работеше като директор в "Дунав" (Русе).

"Левски" няма спортен директор от есента на 2017 г., когато тази длъжност беше закрита. През последните години на позицията се смениха Георги Иванов-Гонзо, Станислав Ангелов и Даниел Боримиров. След освобождаването на последния за кратко беше отворена длъжност за "координатор по спортните въпроси". Асен Букарев, който я заемаше, обаче напусна след по-малко от три месеца.

Дневник