Българският национален отбор за мъже се насочва към същинската част от сезона с мачове във Варна от Лигата на нациите. След два минитурнира, белязани от дълги пътувания и няколко отсъстващи основни играчи, сега съставът трябва да направи още крачка напред.

Голямото предизвикателство е обиграване и влизане в ритъм по пътя към основната цел - квалификацията за олимпийските игри в Токио, която ще се проведе във Варна през август.

Българският отбор допусна разочароващи поражения срещу Португалия и Китай, но в последния си мач миналата седмица направи обрат от 0:2 до 3:2 срещу Франция.

Тази вечер националите се изправят срещу Австралия в 20.40 часа в зала "Конгресна". Другите два съперника в групата за седмицата са Япония и Италия.

Селекционерът Силвано Пранди очаква тежки мачове. Според него този с Австралия ще е своеобразно изпитание.

Италианският специалист направи четири промени в състава, най-важната от които е свързана с връщането на Цветан Соколов. След изтощителния сезон на клубно ниво, в който спечели титлата в Италия и купата в Шампионската лига, диагоналът получи почивка.

"Преди години, когато си тръгнах от националния отбор, оставих България сред първите пет отбора в света и сега целта ми е да го върна там", каза Пранди преди ден.

Дневник