Домакинът на Копа Америка Бразилия спечели първия си мач в турнира, след като надви с 3:0 Боливия в среща от група А на стадион "Морумби" в Сао Пауло. Селесао срещна сериозен отпор от съперника си, като и трите гола паднаха след почивката.

Боливия се защитаваше през цялото време и за 90 минути отправи само един точен удар към вратата на Алисон. Те обаче бяха много добре организирани в отбрана.

Точни за Бразилия бяха Филипе Коутиньо два пъти и Евертон.

Бразилия откри в 50-ата минута от дузпа, която беше отсъдена след намесата на технологията за видеоповторения (VAR). Ричарлисон опита да центрира, но топката срещна ръката на централния защитник Хусион. Реферът Нестор Питана прегледа ситуацията и отсъди дузпа за домакините.

От бялата точка Коутиньо не сгреши с точен удар в долния десен ъгъл на вратаря.

Само три минути по-късно Бразилия вкара и втори гол, с който уби интригата в срещата. Роберто Фирмино центрира меко към Коутиньо, който беше изпуснат от защитниците и нямаше как да сгреши от близка дистанция. В ситуацията вратарят на Боливия също не се намеси адекватно.

Крайният резултат оформи резервата Евертон. Нападателят на "Фламенго" се появи от пейката и пет минути преди края реализира с хубав фалцов удар след продължителен рейд отляво.

В група А на турнира са още Перу и Венецуела, които още не са играли. В следващия си мач Бразилия се изправя срещу Венецуела на 19 юни.

Дневник