Канадският талант Феликс Оже-Алиасим е първият съперник на Григор Димитров на турнира в "Куинс". Жребият отреди българският тенисист да срещне един от най-големите таланти през годината, който е и 21-и в световната ранглиста.

Надпреварата е от сериите АТП 500 и започва в понеделник.

С турнира в "Куинс" започва и сезона на трева. Надпреварата в Лондон ще бъде последна репетиция за големите имена преди началото на "Уимбълдън" (1 юли).

Дотук Димитров никога не е играл срещу Алисим, който е на 18 години. Канадецът направи пробив през миналата година, когато влезе и в основната схема на US Open. Последният турнир, на който игра Алиасим беше надпреварата в Лион, където игра финал срещу Беноа Пер, но загуби с 4:6, 3:6.


Ако преодолее първия кръг Димитров може да се изправи срещу Адриан Манарино или Ник Кириос. Евентуалният му съперник на четвъртфинал е Стефанос Циципас.

Сред най-интересните двеойки в първия кръг са мачовете Циципас срещу Кайл Едмънд и Хуан Мартин дел Потро срещу Денис Шаповалов. В турнира участва шампионът от миналата година Марин Чилич, Кевин Андерсън, Данийл Медведев, Милош Раонич и Стан Вавринка.

След дълго отсъствие и операция се завръща и Анди Мъри.

През миналата година Григор Димитров отпадна във втори кръг след поражение от Новак Джокович. Българинът е шампион в надпреварата от 2014 г.

Дневник