За пръв път в историята на Обиколката на Витоша тя беше обиколена за по-малко от 4 часа с велосипед, като се стигна до рекорд в тазгодишното издание. Победител стана Александър Алексиев, който финишира за 3.55:44 часа. Той подобри с близо четвърт час собственото си най-добро постижение.

За Алексиев това е трета победа от три участия в надпреварата.

При жените победи Христина Козарева. Тя победи втората с 26 минути, а освен това остана само на 52 секунди от върховото постижение при дамите. Победителите в двете категории за от клуб "Велораптор".

"Щастлив съм с третата победа при третото си участие тук. Защитих титла от миналото лято, но по-важното е че завърших под 4 часа. Бях си поставил за цел 3.45 ч., малко не достигна, но ще оставя този рекорд за следващата година. От Мъглиж съм и в последно време се насочих към планинските колоездачни състезания", каза след състезанието Алексиев.

"Изненадана съм от голямата разлика, с която победих. Това е осмото ми участие, толкова са ми и титлите. Можех да финиширам и по-бързо, но на три пъти падах, за щастие без сериозни последици", каза Козарева, която завърши за 5.13:03 ч.

Тази нощ стартират и бегачите, за които прогнозата е за хубаво време. Те ще финишират в неделя сутрин.

Резултати от Витоша 100 може да следите тук.

Дневник