Миси Елиът, която написа поредица от хитове за известни изпълнителки, стана първата рапърка, въведена в Залата на славата на авторите на песни, предаде Асошиейтед прес.


От повече от двайсет години Елиът поддържа дух на приятелство сред дамите, ангажирани в музикалния бизнес. И те й се отблагодариха подобаващо по време на церемонията. Пробилата напоследък с гръм и трясък рапърка Лизо изпълни някои от знаковите хитове на Миси Елиът с тоалет и прическа, наподобяващи нейните от 90-те години на миналия век . На сцената се появи и Да Брат, възпламеняваща както винаги, за изпълнението на "Sock It 2 Me".

Носителката на награди "Грами", "Еми" и "Златен глобус" Куин Латифа въведе Миси Елиът в Залата на славата с няколко мили думи. Тя отдаде почит на трайната им дружба през годините. Думата взе и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, която не скри, че е ревностна почитателка на рапърката. "Миси, искам да ти благодаря за стореното от теб като първопроходец в музиката, заяви съпругата на бившия президент на САЩ във видеозапис, пуснат по време на церемонията. Благодаря ти също за това, че не само сподели своя талант със света, но се изяви и като защитник на всички млади момичета, които държат техният глас да бъде чут!".

Всичко това доведе до сълзи Миси Елиът. Развълнувана, тя насърчи всички автори, които ще дойдат след нея: "Никога не се предавайте, всеки от нас блокира от време на време. Но щом съм тук пред вас, това значи, че трябва да продължим. Това е добре и за хип-хопа!".

Досега в Залата на славата на авторите на песни са въведени само двама рапъри - Джей-Зи през 2018 г. и Джърмейн Дюпри през 2017 г. На церемонията с награда "Съвременна икона" беше удостоен певецът и актьор Джъстин Тимбърлейк.

Тейлър Суифт е големият победител на Американските музикални награди

Тимбърлейк е вторият носител на отличието след Лейди Гага, почетена през 2015 г. Призът се присъжда на автори, "които са се сдобили със статута на икона в поп културата". 

Дарик