Един от фаворитите на Копа Америка Аржентина загуби още в първия си мач в турнира, след като отстъпи с 0:2 на Колумбия. Дербито в група В на надпреварата беше много интересно и предложи динамичен мач, с куп положения пред двете врати.

Колумбийците стигнаха до успеха на стадиона в Салвадор с голове на Роджер Мартинес и Дуван Сапата, които паднаха в последните 20 минути.

Поражението е голям удар по амбициите на Лионел Меси и неговите съотборници за трофея. Аржентина започна с големи надежди да се пребори за отличието за 15-и път и да се изравни с Уругвай, като тимът не е триумфирал от 1993 г. С Меси Аржентина има три загубени финала в Копа Америка.

Меси изигра цял мач, като си партнираше със Серхио Агуеро в атаката. Преди почивката обаче "гаучосите" не сътвориха нищо в атака. Аржентина стигна само до един удар през първите 45 минути, като той дори не беше точен.

По-големият брой положения беше на сметката на Колумбия. Тимът дори имаше претенции за дузпа в 37-ата минута, когато Уилмар Бариос претендираше за игра с ръка в наказателното поле. След преглед на ситуацията с VAR реферът Тобар Варгас прецени, че дузпа няма.

Най-чистото положение се откри пред Радамел Фалкао в 40-ата минута, но неговият удар с глава премина над гредата.

През втората част Аржентина подходи много по-агресивно и от самото начало се настани в половината на Колумбия. Само две минути след подновяването на играта Леандро Парадес стреля опасно, но топката мина встрани от целта.

Последваха много силни минути за Аржентина, като с пропуски се отчетоха Херман Пецела и Николас Отаменди. Вратарят на Колумбия Давид Оспина също направи важни спасявания, за да запази вратата си суха. Веднъж и Меси беше оставен непокрит, но прати топката в аут.

Точно, когато Аржентина играеше най-добре, тимът получи гол. Това стана в 71-ата минута. Роджер Мартинес проби хубаво от левия фланг и финтира десния краен бранител на Аржентина Саравия. Нападателят отправи мощен удар в далечния ъгъл и не остави никакви шансове на Франко Армани – 0:1.

Аржентина опита да отговори, но нямаше толкова празни пространства, които да използва в половинатана колумбийците. "Гаучосите" се откриха и четири минути преди края на мача допуснаха втори гол, дело на резервата Дуван Сапата. Той засече хубаво центриране отляво на Джеферсон Лерма и удвои.

В група В на турнира са още Парагвай и Катар. В следващия си мач Колумбия среща Катар.

Дневник